Bildämnet

OLYMPUS DIGITAL CAMERABilder finns överallt i dagens samhälle och har stor betydelse för många människor. De påverkar oss och får oss att tänka, uppleva och minnas saker. Bilder kan förstås av alla, oavsett ålder och ursprung, men tolkas olika beroende på vilka vi är och vilken bakgrund vi har. 

Det finns en mängd olika typer av bilder, och på bildlektionerna kommer vi att titta närmare på en del av dessa. Många har som yrke att jobba med bilder, t.ex speldesigner,  men man kan också måla, fotografera eller jobba med t.ex. keramik på fritiden – bara för att det är kul!

Nya äventyr väntar!

Nya äventyr väntar! Illustration av Ellen Bristulf

På bildlektionerna får du öva på att skapa egna bilder i olika tekniker, utifrån givna uppgifter. Du får även öva på att sätta ord på vad du ser och vad du kommer att tänka på när du tittar på bilder.

Att skapa egna bilder kräver övning, koncentration och vilja. Därför är det är en fördel om man hittar sin egen motivation, uthållighet och vilja att försöka.

Kom ihåg: För att bli riktigt duktig måste man öva mycket, men genom att våga och vilja kommer man långt, även på den korta tid vi har i bildsalen.

Lycka till!