åk 5

I åk 5 övar vi vidare på bildspråk och olika tekniker. Fokus nu är på att berätta med hjälp av bilder, och vad man bör tänka på för att få mottagaren intresserad och förstår vad man menar. Förutom att skapa egna bilder fortsätter vi att titta på olika typer av bilder, både i böcker, tidningar och på nätet. Det är bra att inspireras av vad andra gör. Om man tittar mycket på bilder, och fundera på hur andra gjort, kan man lära sig mycket.

UPPGIFTER

  • Livets träd: Hyllning till naturen – Uppvärmning inför terminen.

Bidra med valfri sak till vårt träd. Det kan vara ett löv, en fågel, en blomma eller något annat som är viktigt för vår jord. På bilden kan du se hur trädet såg ut när det var tomt och hur det ser ut efter första veckan, när alla klasser på mellanstadiet (som har bild) bidragit.

DOKUMENTATION

Under terminen har du dokumenterat din arbeten i din digitala ”portfolio” (din Bildmapp i Drive). Detta är en viktig del av processen och gör så att både du och jag kan se hur det går. I slutet på terminen skall alla övningar du gjort ligga i din digitala mapp. Döp gärna dina bilder till aktuell uppgift, eller till den teknik du arbetat med. Dina arbeten från åk 4 skall nu ligga i en separat mapp i din bildmapp, döpt till ”Arbeten åk 4”

Skärmavbild 2020-12-05 kl. 16.18.17