År 8

I åttan jobbar vi med vidare med olika tekniker och bildspråk, med extra fokus på formgivning och bilduttryck. Vi tittar t.ex närmare på hur man påverkar och når ut med hjälp av färg och form, samt skapar skulpturer med kroppen och naturen som tema.

ARBETSOMRÅDEN

Uppvärmning: Vinterkapsel. Fånga vintern genom att samla musik, bild och text i en kapsel. När sommaren kommer kan du kika in i din kapsel och känna vinterkänslan igen. Skapa en presentation i din bildmapp i Drive och sätt igång!

 

DOKUMENTATION

 I din bildmapp i Drive har du dokumenterat alla arbeten du gjort. Förra läsårets arbeten ligger också i en egen  ”mapp i mappen” – döpt till ”Arbeten åk 7”. Dina arbeten i din digitala bildmapp är viktig när terminsbetyget skall sättas. Där får både din lärare och du en bra överblick hur arbetet gått. 

Bildmapp åk 8

BETYG OCH BEDÖMNING 

Betyget är ett kvitto på hur det gått under terminen. Du får ett terminsbetyg fr.o.m. åk 6 fram till sista terminen du har bild i åk 9, då du får ett slutbetyg. Betyget grundar sig på dina arbetsprover och hur du arbetat på lektionerna. Nedan hittar du länkar till mer info om ämnet och betyg.