EXTRA: Reklamannons för tablettask

I serietidningar för barn fanns det förr i tiden ibland reklam för barn. Detta förbjöds 1991 eftersom barn är väldigt lättpåverkade. Trots detta ser man ändå reklam riktade till barn. Detta beror på att man får göra reklam riktade till barn i en del andra länder. På sociala medier hittar man ofta smygreklam riktade till barn. Det kan gälla spel, kläder eller t.ex  smink. Har du stött på reklam riktad till barn någon gång? I så fall är det bra att veta att detta inte är ok. Barn skall inte behöva utsättas för reklam. I denna uppgift skall du ändå testa att göra reklam för din tablettask. Givetvis är det bara på skoj!

Här hittar du mer info och skojig fakta om reklam i serietidningar från förr. ”Reklam från förr”

UPPGIFTEN

När du har vikt ihop din ask är det dags att ta ett foto av den. Lägg eller ställ den på ett bra ställe, där det är ljust. Låt eventuellt någon hålla i den. Kontrollera först att denna person vill vara med på bild.

Importera ditt foto till Ibis Paint X eller liknande bildbehandlingsprogram.

I följande ”turorial” ser du hur man frilägger bilder och skapar lager.

I din reklamannons skall du ha med foto på din ask, en färgad bakgrund – gärna med passande effekter och symboler – samt en text. Du bestämmer själv vad som skall stå på din annons.

Här ser du hur man lägger in text och effekter

INSPIRATION